Lakás típusok keverése - Helytelen elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

7 – Lakás típusok keverése – helytelen
Az alvó városrészekké vált területeken nem tud megvalósulni a természetes felügyelet. Könnyen sebezhetővé válnak. A nagyobb kiterjedésű területen, egységes méretű telekosztáson, egyforma alaprajzú lakástípusok hasonló élethelyzetű lakóösszetételt eredményez. Így a terület bizonyos napszakokban kiürülhet.

Az alvó városrészekké vált területeken nem tud megvalósulni a természetes felügyelet. Könnyen sebezhetővé válnak.

A nagyobb kiterjedésű területen, egységes méretű telekosztáson, egyforma alaprajzú lakástípusok hasonló élethelyzetű lakóösszetételt eredményez. Így a terület bizonyos napszakokban kiürülhet.

Lakás típusok keverése - Biztonságos elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

7 – Lakás típusok keverése – biztonságos
A lakóháztípusok keverése előnyös, sokszínűbb lakó összetételt eredményez, így napközben sem ürül ki a terület. Az egymás mellet megférő funkciók keverése növeli a terület forgalmát, így nap közben is élettel teli lesz az utca, megvalósul a természetes felügyelet. Az épületek alaprajzának sokszínű kialakítása lehetővé teszi az eltérő élethelyzetű lakosok egymás mellett élését. Ez a természetes felügyelet időbeni kiterjesztését segíti elő.

A lakóháztípusok keverése előnyös, sokszínűbb lakó összetételt eredményez, így napközben sem ürül ki a terület.

Az egymás mellet megférő funkciók keverése növeli a terület forgalmát, így nap közben is élettel teli lesz az utca, megvalósul a természetes felügyelet.

Az épületek alaprajzának sokszínű kialakítása lehetővé teszi az eltérő élethelyzetű lakosok egymás mellett élését. Ez a természetes felügyelet időbeni kiterjesztését segíti elő.