Konferenciák

Az egyik legfontosabb alapvető emberi szükséglet a biztonság és fizikai védettség szükséglete. Az ember szubjektív biztonságérzete sok tényezőn múlik, sokszor nem is kellenek nagy dolgok a biztonságérzet javításához: egy élettel teli, forgalmas tér, a rendezett környezet, az átlátható növényzet biztonságot és biztonságérzetet ad. Az épített környezet tudatos tervezése, az építészeti bűnmegelőzés alapelveinek széleskörű megismertetése és alkalmazása lehetővé teszi azt, hogy a városlakók biztonságérzetét egyszerű eszközökkel nagy mértékben növelni tudjuk.

A SAFECITY - Biztonság. Város. Közösség. projekt kiemelt célja, hogy az építészeti bűnmegelőzés alapelveivel és módszerével széles körben megismertesse különböző szakterületek képviselőit, ezért szakmai konferenciákat szervezünk, ahol külföldi és magyar előadók saját területük szempontjából mutatják be a bűnmegelőzés környezetalakítási aspektusait és amelyek lehetőséget adnak a szakemberek közötti tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre.

A négy részes konferenciasorozat eredményeit egy angol-magyar nyelvű konferencia kötet dokumentálja. A kötet átfogó képet nyújt a felmerült főbb témakörökről, így a hazai és nemzetközi építészeti bűnmegelőzés tapasztalatairól, a településfejlesztésben és az oktatás különböző szintjein megjelenő jó gyakorlatokról és programokról.

2018. június 7.

A sorozat első eseménye egy szakmai konferencia, amely  felkelti a figyelmet a projekt iránt és lehetőséget ad az együttműködő partnerek bemutatkozására: önkormányzatok, egyetemek, intézmények szakemberei kapnak meghívást a rendezvényre.

Olyan területeket érintünk, mint környezetpszichológia, építészet és városfejlesztés, szociológia, kriminológia, meghallgatjuk az építészeti bűnmegelőzés aspektusait az adott területhez kapcsolódóan.

A konferencia alkalmat ad arra, hogy elinduljon egy közös munka, párbeszéd a területek képviselői között.

A konferenciáról szóló beszámoló dokumentum itt tekinthető meg: Safecity konferencia beszámoló anyag.

A sorozat második eseménye egy nagyobb léptékű nemzetközi konferencia, amely átfogó képet nyújt a nemzetközi trendekről és kezdeményezésekről az építési, környezetalakítási eszközök lehetőségéről a bűnmegelőzés területén.

A konferenciáról szóló beszámoló dokumentum itt tekinthető meg: Safecity 1.0 - Beszámoló anyag
A konferencián készült videóanyagok a SafeCity YouTube csatornáján tekinthetők meg.

Az építészeti bűnmegelőzés szerepe a településfejlesztésben
Konferencia
Időpont: 2019. május 9.
Helyszín: Munkácsy Mihály Művelődési Ház, Törökbálint

A konferenciáról szóló beszámoló dokumentum itt tekinthető meg: Safecity 2.0 - Beszámoló anyag
A konferencián készült videóanyagok a SafeCity YouTube csatornáján tekinthetők meg.

Konferencia
Időpont: 2019. június 6.
Helyszín: Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Kar

A konferenciáról szóló beszámoló dokumentum itt tekinthető meg: Safecity 3.0 - Beszámoló anyag
A konferencián készült videóanyagok a SafeCity YouTube csatornáján tekinthetők meg.