Karbantartás - Helytelen elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

16 – Karbantartás – helytelen
A növényzet gondozása, metszése a parkok esetében különösen fontos az átláthatóság és rendeltetésszerű használat érdekében. A lehatárolás hiánya a birtokviszonyok érzékeltetését, és a karbantartást is nehezíti.

A növényzet gondozása, metszése a parkok esetében különösen fontos az átláthatóság és rendeltetésszerű használat érdekében.

A lehatárolás hiánya a birtokviszonyok érzékeltetését, és a karbantartást is nehezíti.

Karbantartás - Biztonságos elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

16 – Karbantartás – biztonságos
A fák lombkoronája ne nyúljon 180 cm alá. A városi zöldfelületek fontos szerepet játszanak a lakók életminőségében. A parkok változatos kialakítása minél szélesebb korosztályt vonzzon a szabadba. A szomszédos házakból jó rálátást kell biztosítani a parkra. A cserjeszint magassága ne haladja meg a 90 cm-t. A padok megfelelő elhelyezésével lehetőséget teremtünk a parkok természetes megfigyelésére. A közbenső karfa megakadályozza a nem rendeltetésszerű használatot.

A fák lombkoronája ne nyúljon 180 cm alá.

A városi zöldfelületek fontos szerepet játszanak a lakók életminőségében. A parkok változatos kialakítása minél szélesebb korosztályt vonzzon a szabadba.

A szomszédos házakból jó rálátást kell biztosítani a parkra. A cserjeszint magassága ne haladja meg a 90 cm-t.

A padok megfelelő elhelyezésével lehetőséget teremtünk a parkok természetes megfigyelésére. A közbenső karfa megakadályozza a nem rendeltetésszerű használatot.