Foghíjak - Helytelen elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

9 – Foghíjak – helytelen
A foghíjak, gazdátlan területek számos nem kívánatos cselekedet helyszínévé válhatnak. A "törött üveg" elmélet szerint a kezdeti rendetlenség egyre nagyobb rendezetlenséggé válik (pl. graffiti, illegális szemétlerakás, rongálás). A terület tisztázatlan rendeltetése, a tulajdonosi felelősségérzet hiánya bizonytalanságot eredményez. A terület hanyatlásának első jelei a falfirkák megjelenése.

A foghíjak, gazdátlan területek számos nem kívánatos cselekedet helyszínévé válhatnak.

A "törött üveg" elmélet szerint a kezdeti rendetlenség egyre nagyobb rendezetlenséggé válik (pl. graffiti, illegális szemétlerakás, rongálás).

A terület tisztázatlan rendeltetése, a tulajdonosi felelősségérzet hiánya bizonytalanságot eredményez. A terület hanyatlásának első jelei a falfirkák megjelenése.

Foghíjak - Biztonságos elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

9 – Foghíjak – biztonságos
Az átlátható kerítés megfelelően jelzi a terület határát. A nem használati időn kívüli napszakokban a terület lezárható. Ha megfelelő funkciót kap egy gazdátlan terület, a rendezetlenség megszűnik. Az utcai sport parkok remek tevékenység ösztönzők.

Az átlátható kerítés megfelelően jelzi a terület határát. A nem használati időn kívüli napszakokban a terület lezárható.

Ha megfelelő funkciót kap egy gazdátlan terület, a rendezetlenség megszűnik.

Az utcai sport parkok remek tevékenység ösztönzők.