Átmeneti zónák 1 - Helytelen elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

4 – Átmeneti zónák – helytelen
Az úttest és az épület között nincsen illetéktelen személyeket kiszűrő átmeneti zóna. A birtokviszony jelzése hiányzik. A gazdátlan terület könnyen válik elhanyagolttá. A zárt erkélykorlátok nem teszik lehetővé az utca és a magán területek kölcsönös szemmel tartását, természetes felügyeletét.

Az úttest és az épület között nincsen illetéktelen személyeket kiszűrő átmeneti zóna. A birtokviszony jelzése hiányzik. A gazdátlan terület könnyen válik elhanyagolttá.

A zárt erkélykorlátok nem teszik lehetővé az utca és a magán területek kölcsönös szemmel tartását, természetes felügyeletét.

Átmeneti zónák 1 - Biztonságos elrendezés

A magyarázat eléréséhez állítsa az egérmutatóját a megjelölt pontok egyikére!

4 – Átmeneti zónák – biztonságos
Az utcára néző üveg felületek az épület belsejéből lehetővé teszik az utca szemmel tartását. A pad elhelyezése a bejárat közelében elősegíti a huzamosabb ott tartózkodást, és a természetes felügyeletet, ezáltal megnehezíti, hogy illetéktelenek jussanak be az épületbe. A növényzettel és burkolatváltással kialakított átmeneti zóna lehetőséget teremt az illetéktelenek kiszűrésére.

Az utcára néző üveg felületek az épület belsejéből lehetővé teszik az utca szemmel tartását.

A pad elhelyezése a bejárat közelében elősegíti a huzamosabb ott tartózkodást, és a természetes felügyeletet, ezáltal megnehezíti, hogy illetéktelenek jussanak be az épületbe.

A növényzettel és burkolatváltással kialakított átmeneti zóna lehetőséget teremt az illetéktelenek kiszűrésére.