Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Üres tűzfalak - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

11 – Üres tűzfalak – helytelen
A tömör tűzfal nem teszi lehetővé az épületből való természetes felügyeletet, sebezhetővé teszi a rálátás nélküli területet. A zárt, megnyitások nélküli homlokzatok kialakítása kerülendő. A birtokviszonyok jelzetlensége, kerítés hiánya tovább rontja a terület biztonságát. Gondoskodni kell a terület átláthatóságáról a növényzet metszésével. 90 cm és 180 cm közt nem lehet az átlátást gátló ág vagy növény.

A tömör tűzfal nem teszi lehetővé az épületből való természetes felügyeletet, sebezhetővé teszi a rálátás nélküli területet. A zárt, megnyitások nélküli homlokzatok kialakítása kerülendő.

A birtokviszonyok jelzetlensége, kerítés hiánya tovább rontja a terület biztonságát.

Gondoskodni kell a terület átláthatóságáról a növényzet metszésével. 90 cm és 180 cm közt nem lehet az átlátást gátló ág vagy növény.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Üres tűzfalak - Biztonságos elrendezés

11 – Üres tűzfalak – biztonságos
Növényzettel és burkolatváltással kialakítható a társasházak előtti átmeneti fél-nyilvános zóna. A lépcsőházi fal megnyitásával, üvegfal kialakításával mind az épületek közötti terület, mind a lépcsőház biztonságosabbá tehető. Sorompó jelzi a parkoló és a nyilvános terület határát. A funkció nélküli területre a tulajdonos által használt parkoló került, ezáltal egyértelműek a használat szabályai.

Növényzettel és burkolatváltással kialakítható a társasházak előtti átmeneti fél-nyilvános zóna.

A lépcsőházi fal megnyitásával, üvegfal kialakításával mind az épületek közötti terület, mind a lépcsőház biztonságosabbá tehető.

Sorompó jelzi a parkoló és a nyilvános terület határát.

A funkció nélküli területre a tulajdonos által használt parkoló került, ezáltal egyértelműek a használat szabályai.