Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Parkoló méretezés - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

3 – Parkoló méretezés – helytelen
Az utcafrontra telepített épület bejárata közvetlen kapcsolatban van az utcával, így átmeneti zóna kialakítása nem lehetséges. Nehezen kerülhető el, hogy a járművek a járdára parkoljanak, és ezáltal a gyalogos forgalom elszigetelődjön. Az erkély korlát nem átlátható, nem valósul meg a „szemek az utcára” elv.

Az utcafrontra telepített épület bejárata közvetlen kapcsolatban van az utcával, így átmeneti zóna kialakítása nem lehetséges.

Nehezen kerülhető el, hogy a járművek a járdára parkoljanak, és ezáltal a gyalogos forgalom elszigetelődjön.

Az erkély korlát nem átlátható, nem valósul meg a „szemek az utcára” elv.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Parkoló méretezés - Biztonságos elrendezés

3 – Parkoló méretezés – biztonságos
A több helyen, kevesebb férőhellyel kialakított parkolók növelik a tulajdonosi felelősség érzetet, lehetővé teszik a természetes felügyeletet, a jogosulatlan személyek kiszűrését. Burkolatváltás és sorompó jelzi, hogy a parkoló fél-magán terület. Ez növeli a lakók biztonságérzetét.

A több helyen, kevesebb férőhellyel kialakított parkolók növelik a tulajdonosi felelősség érzetet, lehetővé teszik a természetes felügyeletet, a jogosulatlan személyek kiszűrését.

Burkolatváltás és sorompó jelzi, hogy a parkoló fél-magán terület. Ez növeli a lakók biztonságérzetét.