Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Parkoló elhelyezése - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

2 – Parkoló elhelyezése
A háztömb belsejében kialakított központi parkoló nem teszi lehetővé a jogosulatlan személyek kiszűrését. A burkolatváltás hiánya nem jelöli ki elég határozottan a tulajdonosok számára fenntartott parkoló határát. A növényzet elhanyagolása olyan nem kívánatos tevékenységekhez vezet, mint például a szemetelés, az elrejtőzés, a terület illemhelyként való használata. A nagyszámú gépjármű okozta forgalom nem teszi lehetővé a tulajdonosi felelősségérzet kialakulását.

A háztömb belsejében kialakított központi parkoló nem teszi lehetővé a jogosulatlan személyek kiszűrését. A burkolatváltás hiánya nem jelöli ki elég határozottan a tulajdonosok számára fenntartott parkoló határát.

A növényzet elhanyagolása olyan nem kívánatos tevékenységekhez vezet, mint például a szemetelés, az elrejtőzés, a terület illemhelyként való használata.

A nagyszámú gépjármű okozta forgalom nem teszi lehetővé a tulajdonosi felelősségérzet kialakulását.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Parkoló elhelyezése - Biztonságos elrendezés

2 – Parkoló elhelyezése biztonságos
A háztömb belseje lezárható és biztonságos magánterületként működhet. A tömb belseje helyett a házak előtt kialakított parkolók fél-magán területként átmeneti zónát jelentenek az utca és a lakóház belseje között.

A háztömb belseje lezárható és biztonságos magánterületként működhet.

A tömb belseje helyett a házak előtt kialakított parkolók fél-magán területként átmeneti zónát jelentenek az utca és a lakóház belseje között.