Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Melléképületek elhelyezése - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

23 – Melléképületek elhelyezése – helytelen
Hiányzik az előkert határának egyértelmű jelzése, a zöldterület birtokviszonya tisztázatlan: a gyalogosok közterületként értelmezhetik a házhoz tartozó fél-magán területet, ezért magasabb a nem rendeltetésszerű használat (pl. szemetelés, garázdaság) esélye. A szabadon tárolt kukákat a betörő létraként használhatja, hogy bejusson az épületbe vagy a kertbe.

Hiányzik az előkert határának egyértelmű jelzése, a zöldterület birtokviszonya tisztázatlan: a gyalogosok közterületként értelmezhetik a házhoz tartozó fél-magán területet, ezért magasabb a nem rendeltetésszerű használat (pl. szemetelés, garázdaság) esélye.

A szabadon tárolt kukákat a betörő létraként használhatja, hogy bejusson az épületbe vagy a kertbe.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Melléképületek elhelyezése - Biztonságos elrendezés

23 – Melléképületek elhelyezése – biztonságos
A kukák zárt szeméttárolóban kaptak helyet, így nem szolgálhatnak létraként egy esetleges betörés során. Az előkertet körbevevő alacsony sövény és kerítés egyértelművé teszi a birtokviszonyt, így könnyebb kiszűrni a betolakodókat. A sövény rendszeres metszése kifejezi a tulajdonosi felelősségérzetet, ugyanakkor lehetővé teszi a természetes felügyeletet.

A kukák zárt szeméttárolóban kaptak helyet, így nem szolgálhatnak létraként egy esetleges betörés során.

Az előkertet körbevevő alacsony sövény és kerítés egyértelművé teszi a birtokviszonyt, így könnyebb kiszűrni a betolakodókat. A sövény rendszeres metszése kifejezi a tulajdonosi felelősségérzetet, ugyanakkor lehetővé teszi a természetes felügyeletet.