Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Karbantartás - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

16 – Karbantartás – helytelen
A növényzet gondozása, metszése a parkok esetében különösen fontos az átláthatóság érdekében. A középső karfa hiánya lehetővé teszi a rendellenes használatot. A lehatárolás hiánya a birtokviszonyok érzékeltetését, és a karbantartást is nehezíti.

A növényzet gondozása, metszése a parkok esetében különösen fontos az átláthatóság érdekében.

A középső karfa hiánya lehetővé teszi a rendellenes használatot.

A lehatárolás hiánya a birtokviszonyok érzékeltetését, és a karbantartást is nehezíti.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Karbantartás - Biztonságos elrendezés

16 – Karbantartás – biztonságos
A fák lombkoronája ne nyúljon 180 cm alá. A városi zöldfelületek fontos szerepet játszanak a lakók életminőségében. A parkok változatos kialakítása minél szélesebb korosztályt vonzzon a szabadba. A szomszédos házakból jó rálátást kell biztosítani a parkra. A cserjeszint magassága ne haladja meg a 90 cm-t. A padok megfelelő elhelyezésével lehetőséget teremtünk a parkok természetes megfigyelésére. A közbenső karfa megakadályozza a nem rendeltetésszerű használatot.

A fák lombkoronája ne nyúljon 180 cm alá.

A városi zöldfelületek fontos szerepet játszanak a lakók életminőségében. A parkok változatos kialakítása minél szélesebb korosztályt vonzzon a szabadba.

A szomszédos házakból jó rálátást kell biztosítani a parkra. A cserjeszint magassága ne haladja meg a 90 cm-t.

A padok megfelelő elhelyezésével lehetőséget teremtünk a parkok természetes megfigyelésére. A közbenső karfa megakadályozza a nem rendeltetésszerű használatot.