Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Átmeneti zónák 1 - Helytelen elrendezés

 

Válasszon helyszínt! - Az egérmutatóval válassza ki a kívánt szituációt, kattintásra megjelenik a helytelen és a biztonságos megoldás.

 

<- Vissza a helyszínrajzhoz

4 – Átmeneti zónák – helytelen
A birtokviszony jelzése hiányzik. A gazdátlan terület bizonytalanság érzetét kelti a gyalogosokban. Az úttest és az épület között nincsen illetéktelen személyeket kiszűrő átmeneti zóna. A zárt erkélykorlátok nem teszik lehetővé az utca és a magán területek kölcsönös szemmel tartását, természetes felügyeletét.

A birtokviszony jelzése hiányzik. A gazdátlan terület bizonytalanság érzetét kelti a gyalogosokban. Az úttest és az épület között nincsen illetéktelen személyeket kiszűrő átmeneti zóna.

A zárt erkélykorlátok nem teszik lehetővé az utca és a magán területek kölcsönös szemmel tartását, természetes felügyeletét.

Interaktív 3D ötlettár  |

   Építészeti bűnmegelőzés társas- és családi házas területen

 

Átmeneti zónák 1 - Biztonságos elrendezés

4 – Átmeneti zónák – biztonságos
Az utcára néző üveg felületek az épület belsejéből lehetővé teszik az utca szemmel tartását. A pad elhelyezése a bejárat közelében elősegíti a huzamosabb ott tartózkodást, és a természetes felügyeletet, ezáltal megnehezíti, hogy illetéktelenek jussanak be az épületbe. A növényzettel és burkolatváltással kialakított átmeneti zóna lehetőséget teremt az illetéktelenek kiszűrésére.

Az utcára néző üveg felületek az épület belsejéből lehetővé teszik az utca szemmel tartását.

A pad elhelyezése a bejárat közelében elősegíti a huzamosabb ott tartózkodást, és a természetes felügyeletet, ezáltal megnehezíti, hogy illetéktelenek jussanak be az épületbe.

A növényzettel és burkolatváltással kialakított átmeneti zóna lehetőséget teremt az illetéktelenek kiszűrésére.